LAJMI I FUNDIT.!Vras ësi i shtatzënës vetë vri tet në prezencë të Policisë

LAJMI I FUNDIT.!Vras ësi i shtatzënës vetë vri tet në prezencë të Policisë

Ministri i Punëve të Brendshme, Xhelal Sveçla, ka bërë të ditur se vra sësi i gruas shtatzënë H.M., është vetë vrarë të premten në prezencë të Policisë së Kosovës, pasi është lokalizuar.

“Pas një pune intenzive të të gjitha njësiteve të Policisë së Kosovës është arritur që të lokalizohet vendndodhja e vra sësit Sokol Halili. Përkundër tentativës së zyrtarëve policorë që të negociojnë dorëzimin, dorasi vr et veten. Policia e Kosovës si dhe Inspektoriati Policor i Kosovës do të vazhdojnë hetimet për zbulimin e të gjitha rrethanave të vras jes së gruas shtatëzënë dhe vetëv rasjes së dorasit”, ka shkruar Sveçla.

Gruaja shtatzënë 35-vjeçare është vra rë nga bashkëshorti i saj S.H., të mërkurën në mbrëmje, përpara Klinikës së Gjinekologjisë në QKUK.

Viktima ishte në javën e 41 të shtatzënisë në momentin kur është qëlluar për vde kje me ar më zjarri.

Vra sja e saj ka nxitur reagime të shumta në Kosovë. Të premten në Prishtinë është mbajtur një protestë ku është kërkuar që vra sja e grave të trajtohet si urgjencë kombëtare.

Vra sja e shtatzënës është e dyta e ngjashme brenda pak ditësh në Kosovë. Më 30 nëntor në Prishtinë një grua 63-vjeçare është vra rë me sëpa të nga bashkëshorti i saj, 70-vjeçar.

© KOHA. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara.