Ka Shije shumë Të Rrallë Bëhet Edhe Reçel/ E Gjeni Dot Se si Quhet Ky Frut Që Rritet Kudo Në Shqipëri

Ka Shije shumë Të Rrallë Bëhet Edhe Reçel/ E Gjeni Dot Se si Quhet Ky Frut Që Rritet Kudo Në Shqipëri

Instant

Kuriozitet

Është pikërisht sezoni i tyre dhe i gjen kudo në tregjet e fshatarëve. Në vendin tonë, Nespulla nuk është një frut që kultivohet masivisht. Pemët e këtyre frutave fantastike gjenden në oborret e shtëpive private, përgjithësisht në fshatra dhe janë tërësisht bio, pra, natyrale.Shtyp hape.siren rekl.amuese më poshtë dhe shikoni lajmin e plotë:

Sezoni i tyre është i shkurtër dhe zgjat kryesisht dy muaj.Nespulla ka një shije marramendëse, që vjen e ëmbël si shija e pjeshkës dhe mangos, por edhe paksa e athët pasi nespulla bën pjesë në të njëtë familje me mollën.Ndërsa brenda frutit gjenden 2- 3 fara të mëdha me ngjyrë kafe, të cilat janë të pangrënshme.Shtyp hape.siren rekl.amuese më poshtë dhe shikoni lajmin e plotë:Nespulla është shumë e pasur me ujë, fibra, minerale, vitamina si dhe acide organike. Por një nga elementet më të rëndësishëm të saj është pektina, një nga fibrat kryesore.Nespullat shijojnë si fruta por me to përgatitet një reçel i mrekullueshëm ashtu si edhe ëmbëlsira të ndryshme.Më poshtë do të gjeni nga AgroWeb.org mënyrën e veçantë të përgatitjes së reçelit me nespulla në shtëpi.Një mënyrë fantastike për të ëmbëlsuar veten dhe më të dashurit në familje por njëkohësisht edhe një gosti fantastike për miqtë e të afërmit.