HABITSHME : Rekordi i minutave shtesë në Kupën e Botës, nga FIFA vjen shpjegimi zyrtar: Ju tregojmë pse po ndodh

Katar 2022 është cilësuar shpesh si kampionati botëror i çudirave, pasi shumë ngjarje kanë bërë që të jetë vërtetë i tillë. Që nga të drejtat e njeriut e deri tek rekordi i minutave shtesë. 57 minuta shtesë janë dhënë në 4 takimet e para të Kupës së Botës.
LEXO ME SHUME:

Këto periudha të gjata shtesë janë rezultat i goditjes së FIFA-s për humbjen e kohës. Koha totale që ndahet mund të llogaritet nga gjyqtari i katërt, i cili bën dallimin midis vonesave të natyrshme në lojë – si goditjet e lira dhe goditjet nga këndi – dhe ndalimet e qëllimshme si festimet, grindjet dhe lojërat.Në një intervistë për ESPN, ish-gjyqtari i Kupës së Botës dhe kryetari i komitetit të arbitrave të FIFA-s, Pierluigi Collina shpjegoi arsyetimin.LEXO ME SHUME:

“Ajo që kemi bërë tashmë në Rusi [2018] ishte llogaritja më e saktë e kohës për t’u kompensuar. Ne u thamë të gjithëve, mos u habisni nëse e shohin zyrtarin e katërt duke ngritur tabelën elektronike me një numër të madh mbi të, gjashtë, shtatë apo tetë minuta. Nëse doni më shumë kohë aktive, ne duhet të jemi gati për të parë këtë lloj kohe shtesë të dhënë.Mendoni për një ndeshje me tre gola të shënuar. Një festë zakonisht zgjat një, një minutë e gjysmë, kështu që me tre gola të shënuar, humbisni pesë ose gjashtë minuta. Ajo që duam të bëjmë është të llogarisim saktë kohën e shtuar në fund të çdo pjese. Mund të jetë zyrtari i katërt që e bën këtë, ne ishim të suksesshëm në Rusi dhe presim të njëjtën gjë në Katar.LEXO ME SHUME:

Nuk po flas për ndërhyrjen e VAR-it, kjo është diçka e ndryshme dhe e llogaritur në mënyrë shumë precize nga video-asistent gjyqtari. Edhe në kohën kur isha gjyqtar, informacioni (për kohën e shtuar) erdhi nga gjyqtari i katërt, ju jeni shumë të fokusuar në atë që po ndodh dhe është e mundur të mos merrni parasysh diçka. Është gjyqtari i katërt që zakonisht propozon sasinë e kohës së shtuar dhe arbitri priret të vendosë…dhe vendos”, ka theksuar Collina. /newsport.al

 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *